בוב מארלי: One Love :Bob Marley (2024) One Love
הסרט בוב מארלי: One Love חוגג את החיים והמוזיקה של אגדה שהעניקה השראה לדורות עם המסר שלו של אהבה ואחדות. בפעם הראשונה על המסך הגדול, גלה את הסיפור העוצמתי של בוב מארלי על התגברות על מצוקות, תוך שהוא עובר אל מאחורי הקלעים מאחורי המוזיקה המהפכנית שלו. הופק בשיתוף עם משפחת מארלי ובכיכובם של קינגסלי בן-אדיר בתור המוזיקאי האגדי ולשאנה לינץ’ בתור אשתו ריטה.
בוב מארלי: One Love לצפייה ישירה, הסרט המלא לא נמצא ביוטיוב
מצאת שגיאה? דווחו בתגובה בתחתית העמוד!
הביקורת של לילך לסרט בוב מארלי: One Love
בוב מארלי: One Love היא תעשיית קולנוע הוליוודית ראשונה, המציינת את הביוגרפיה הגדולה הראשונה המוקדשת לז’אנר מוזיקת הרגאיי. בהדרכתו של הבמאי ריינאלדו מרקוס גרין, הסרט נועד להביא את סיפור חייו של בוב מארלי האגדי למסך. התסריט הוא שיתוף פעולה בין טרנס ווינטר, פרנק אי. פלורס, זאק ביילין וריינאלדו מרקוס גרין, המבוסס על סיפור שיצרו וינטר ופרחים ובפס הקול מופיעה החתימה של קריס באוורס וכמובן, בוב מארלי. הסרט הוא גם מחווה לבוב מארלי וגם חקירה של השפעתו על המוזיקה, התרבות והחברה.
צוות השחקנים של הסרט כולל את קינגסלי בן-אדיר בתור בוב מארלי, לשנה לינץ’ בתור ריטה מארלי וג’יימס נורטון בתור כריס בלאקוול. יחד עם השחקנים הראשיים הללו אנו מוצאים שמות נוספים כמו דניאל מלוויל ג’וניור שמגלם את נורבל מארלי, סוואנה בתור ג’ודי מואט, הקטור לואיס בתור קרלטון קרלי בארט, טוסין קול בתור טיירון דאוני ואסטון בארט ג’וניור בתור אסטון “איש משפחה” בארט.
תחילתו של הסרט מעבירה אותנו לשנת 1976, כאשר האמן האגדי בוב מארלי, המגולם בצורה מופתית על ידי קינגסלי בן-אדיר, עומד על סף אירוע מרכזי: קונצרט המוקדש להרמוניה בלב קינגסטון. מטרתו היא להביא אחדות לזירה פוליטית ג’מייקנית מפוצלת על ידי מחלוקת עקובת מדם. עם זאת, אפילו אייקון תרבותי משפיע כמו מארלי מתמודד עם מכשולים גדולים, המתמודד עם מתחים שמרעידים את יסודות המדינה. הפרק המצמרר בו הוא ואשתו ריטה – הדמות שהביאה לחיים לאשנה לינץ’ המוכשרת – שורדים בנס מניסיון התנקשות, מסמן נקודת מפנה, המובילה את מארלי לקבל את ההחלטה לסגת ממולדתו, בחיפוש אחר מקלט ו נקודת מבט חדשה.
במהלך השנתיים הבאות, האקשן של הסרט עוקב אחר מארלי בלונדון, פרק מכונן עבור האבולוציה שלו הן מבחינה אישית והן מבחינה מוזיקלית. כשהוא נמלט מהמהומה הפוליטית והאלימות של ג’מייקה, מארלי מצא בבירה הבריטית את המקום הדרוש לו להתאוששות והשראה, ועבד באדיקות על מה שיהפוך לאחד מאלבומיו המשפיעים ביותר, אקסודוס.
הבמה הלונדונית הזו פותחת אופקים חדשים עבור מארלי, ונותנת לו את ההזדמנות להרחיב את החזון האמנותי שלו וליצור אינטראקציה עם סצנות מוזיקה מגוונות. למרות האתגרים שהוא נתקל בהם, כולל תקריות מצערות המשקפות את המתחים הגזעיים והתרבותיים של התקופה, מארלי ממשיך לרדוף אחרי החזון המוזיקלי שלו, ומפגין מסירות ראויה להערצה. “אקסודוס” הוא ניצחון מוזיקלי והצהרה עוצמתית על האידיאלים שלו של חופש, אהבה ואחדות.
בנוסף ליצירתיות המוזיקלית שלו, הסרט חושף גם היבטים נוספים באישיותו של מארלי. התשוקה שלו לכדורגל הופכת למוטיב, המשקף את הצורך שלו בחיבור, משחק וביטוי פיזי, איזון חיוני לאמן בתוך לחצי החיים. יותר מסתם תחביב, הכדורגל מציע לו מפלט ודרך לשמור על קשר הדוק לשורשיו ולקהילה שלו.
כמו כן, רצונו לסייר באפריקה מבליט את חזונו הגלובלי ואת רצונו להפיץ את המוזיקה והמסרים שלו למקום שנחשב בעיניו למקור הרוחני של האנושות. חלום זה מייצג חזרה סמלית לשורשים ולמשימה לחלוק תקווה ואחדות באמצעות מוזיקה בעולם מפולג לעתים קרובות.
האבחנה של מארלי למלנומה מעלה על הפרק החלטה אישית שנויה במחלוקת: סירוב לניתוח שיכול היה למנוע את התפשטות הסרטן. בחירה זו, שנלקחה בהקשר של אמונותיו וערכיו, עוררה דיונים רבים. בעוד שחלקם עשויים לראות בכך הפגנת אומץ מול גורל חסר רחמים, אחרים מפרשים זאת כשגיאה טרגית, המחשה לאופן שבו לעקרונות אישיים יכולים להיות השלכות עמוקות על חיינו. פרק זה בחייו של מארלי מזכיר לנו שבסופו של דבר, דמויות היסטוריות יוצאות דופן כמוהו הן אנושיות במהותן, נתונות לטעויות ולמגבלות אנושיות.
הופעות השחקנים הופכות את ההפקה הקולנועית הזו לחוויה סוחפת. קינגסלי בן אדיר לא רק משחזר נאמנה את מחוותיו וכושר ההבעה של המוזיקאי, אלא גם מצליח להעביר את הדקויות הרגשיות המורכבות שלו, ונותן לקהל צוהר לנשמתו של האמן. גישה זו נותנת כבוד למוזיקאי הדגול ומחזירה אותו לחיים עבור קהלים בכל הגילאים. לאשנה לינץ’ בתור ריטה מארלי לוקחת את חלקה בחן ובכוח בדואט הזה, ומדגישה את השפעתה של ריטה בחייו של מארלי.
ג’יימס נורטון, בתור כריס בלקוול, מביא לידי ביטוי את תפקידו המכריע בעלייתו של מארלי. נורטון לוכד את הדקויות של הדמות הזו, ומספק תובנה לגבי תעשיית המוזיקה של אותה תקופה ותרומתו המשמעותית לקידום הרגאיי על הבמה העולמית.
מבחינת הבימוי, ריינאלדו מרקוס גרין מפגין יד בטוחה ועין חדה לפרטים, מנווט בזריזות בין רגעים ביוגרפיים אותנטיים ומומחזים מבלי לאבד את מהות הסיפור, יוצר נרטיב מרתק ונגיש.
הוויזואליה של הסרט, מאת רוברט אלסוויט, ממלאת תפקיד חיוני בהגברת הסיפור. אלסוויט לוכדת גם את הקסם והאנרגיה של ג’מייקה וגם את הפרטים הספציפיים של החיים בלונדון, ומספקת ניגוד חזותי שמדגיש את האבולוציה והמטמורפוזה של מארלי.
הפסקול, שילוב הרמוני של הרצועות האגדיות של מארלי והיצירות המקוריות של קריס באוורס, משמש גם כרקע מוזיקלי וגם דמות בפני עצמה, ומספר את סיפור האבולוציה האמנותית והרוחנית של מארלי באמצעות שירים.
הוויזואליה, מהתפאורה ועד התלבושות, מעוצבות בקפידה, המשקפות הן את התקופה והן את אישיותו התוססת של מארלי. אלמנטים אלה, יחד עם עריכה קולחת של פמלה מרטין, עוזרים לבנות חוויה קולנועית בלתי נשכחת.
בוב מארלי: One Love היא הפקה שמצליחה לתפוס את מהות חייו של בוב מארלי ומורכבותם באמצעות שילוב הרמוני של כישרון משחק, בימוי מעורר השראה, ויזואליה מרשימה ופסקול בלתי נשכח, ובכך לספק לקהל חוויה רגשית.
הסרט הוא הזמנה לגלות מחדש ולחגוג את מורשתו של אמן שחצה את הגבולות המוזיקליים, והפך לסמל של שלום, אהבה ואחדות. זו הפקה שראוי לראות אותה לא רק על ידי מעריצי מארלי, אלא על ידי כל מי שמתעניין בכוחה של מוזיקה לשנות את העולם.
אריאל בשם שלי ושל החברים
1 במרץ 2024 @ 18:44
מרשים, אהבנו מאוד. זה סרט לאוהבי מוזיקה טובה שיודעים מי היה בוב מארלי, לאניני טעם. ראיתי כמעט את כל הסרטים מהז’אנר הזה, הסרט הזה נמצא איפשהו בראש. זו רק דעה אישית.